Βιβλιοθήκη

H Μέλισσα του Ελληνισμού διαθέτει βιβλιοθήκη με περίπου 5.000 τίτλους στην ελληνική και άλλες γλώσσες (κυρίως γαλλικά και αγγλικά). Η συλλογή βιβλίων περιλαμβάνει 100 σπάνια ελληνικά παλαίτυπα του 16ου αιώνα, τα περισσότερα εκδοθέντα στην Ελβετία (Γενεύη, Βασιλεία, Λωζάννη), καθώς και έγγραφα ιστορικής αξίας. Τμήματα της συλλογής αυτής θα παρουσιάζονται σε προσωρινές εκθέσεις μουσείων της Ελβετίας.
Από τον Φεβρουάριο 2021, η βιβλιοθήκη μας στεγάζεται σε νέο, κατάλληλο και ασφαλή χώρο στο κέντρο της Λωζάννης, χάρη στη γενναιοδωρία της συμπατριώτισσας και μέλους μας, κυρίας Μ. Παργινού, διευθύντριας της Σχολής Minerva. Η επόμενη φάση του σχεδίου μας είναι να πραγματοποιηθεί μια οργανωμένη καταγραφή όλων των διαθέσιμων τίτλων και η δημιουργία ψηφιακού καταλόγου σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα. Στη συνέχεια, ο κατάλογος αυτός θα είναι διαθέσιμος στο κοινό και η βιβλιοθήκη μας θα λειτουργεί ως δανειστική.

Παρακολουθήστε ένα σύντομο βίντεο παρουσίασης της συλλογής παλαιτύπων.

Μερικά από τα παλαίτυπα της συλλογής μας.

 

ΝΕΟ: πιλοτικό πρόγραμμα δανειστικής βιβλιοθήκης


ΔΩΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους συμπατριώτες μας που προσέφεραν βιβλία και πολύτιμα έγγραφα, εμπλουτίζοντας τη συλλογή μας και προσφέροντας ανεκτίμητη υπηρεσία στον Ελληνισμό. Αναφέρουμε ονομαστικώς τους δωρητές μας :

Αναγνώστου Έλλη (βιβλία)
Παπαγεωργίου Αμέλια (βιβλία)
Παργινού Μαρίλη (παραχώρηση χώρου για στέγαση της βιβλιοθήκης)
Χανδρινός Χαράλαμπος (βιβλία και εικαστικά έργα του Οδυσσέα Ελύτη)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial