Βιβλιοθήκη

H Μέλισσα του Ελληνισμού διαθέτει βιβλιοθήκη με περίπου 5.000 τίτλους στην ελληνική και άλλες γλώσσες (κυρίως γαλλικά και αγγλικά). Η συλλογή βιβλίων περιλαμβάνει και 100 σπάνια ελληνικά παλαίτυπα του 16ου αιώνα, τα περισσότερα εκδοθέντα στην Ελβετία (Γενεύη, Βασιλεία, Λωζάννη), καθώς και έγγραφα ιστορικής αξίας. Τμήματα της συλλογής αυτής θα παρουσιάζονται σε προσωρινές εκθέσεις μουσείων της Ελβετίας.
Τον Φεβρουάριο 2021, η βιβλιοθήκη μας θα στεγαστεί σε ασφαλή χώρο στο κέντρο της Λωζάννης, κάτι που θα επιτρέψει να γίνει για πρώτη φορά μια οργανωμένη καταγραφή όλων των διαθέσιμων τίτλων και η δημιουργία ψηφιακού καταλόγου σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα. Στη συνέχεια, ο κατάλογος αυτός θα είναι διαθέσιμος στο κοινό και η βιβλιοθήκη θα είναι προσβάσιμη και θα λειτουργεί ως δανειστική. Προσεχώς θα μοιραστούμε μαζί σας περισσότερες πληροφορίες σχετικώς.

Παρακολουθήστε ένα σύντομο βίντεο παρουσίασης της συλλογής παλαιών βιβλίων του φορέα μας.

Μερικά από τα παλαιότυπα της συλλογής μας.

 

ΝΕΟ: πιλοτικό πρόγραμμα δανειστικής βιβλιοθήκης

ΔΩΡΗΤΕΣ

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους αγαπητούς συμπατριώτες μας που προσέφεραν βιβλία και πολύτιμα έγγραφα, εμπλουτίζοντας τη συλλογή μας και προσφέροντας ανεκτίμητη υπηρεσία στον Ελληνισμό.
Αναφέρουμε ονομαστικώς :

Αναγνώστου Έλλη (βιβλία)
Παπαγεωργίου Αμέλια (βιβλία)
Παργινού Μυρσίνη (παραχώρηση χώρου για στέγαση της βιβλιοθήκης)
Χανδρινός Χαράλαμπος (βιβλία και εικαστικά Οδυσσέα Ελύτη)