Σχολείο ελληνικής γλώσσας

Το σχολείο ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού ιδρύθηκε στη Λωζάννη το 2021 και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής (από 3 ετών) και σχολικής ηλικίας. Από τη νέα σχολική χρονιά (2022-23) προτείνουμε μαθήματα ελληνικών και σε παιδιά που διαμένουν στην περιοχή Vevey-Montreux, χάρη στη συνεργασία που εγκαινιάζουμε με το εκπαιδευτικό ίδρυμα Haut-Lac.

Τους μαθητές της Λωζάννης τους υποδεχόμαστε στο δημόσιο συγκρότημα Α’βάθμιας εκπαίδευσης EP de Mon-Repos στο κέντρο της πόλης, με μαθήματα κάθε Τετάρτη ή/και Σάββατο. Για τα μαθήματα στο Haut-Lac, όλες οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν προσεχώς λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις προτιμήσεις των γονέων και τις εγγραφές των μαθητών. Παρακαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο/η να επικοινωνήσει με την διευθύντρια του σχολείου, Δρ Άννα Αθανασάκη.

Οι εκπαιδευτικοί μας: Άννα Αθανασάκη, Νατάσα Λυκογεώργου, Αλεξάνδρα Μυρόβαλη.

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας φροντίζουν ούτως ώστε τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο μας να αγαπήσουν την ελληνική γλώσσα και ταυτόχρονα να εντρυφήσουν στην πλούσια, ζωντανή παράδοση της πατρίδος μας. Κι όλα αυτά, σε ένα ζεστό περιβάλλον, με την αγάπη και την προσωπική φροντίδα των δασκάλων για την πρόοδο και την κοινωνικοποίηση κάθε μαθητή, σε στενή συνεργασία με τους γονείς. Διαβάστε για τη φιλοσοφία και τους στόχους μας. Οι μαθητές του σχολείου μας μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (Α1 ως Γ2) που έχει θεσμοθετήσει το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος. Περισσότερα εδώ.

Μαθητές και γονείς έχουν πρόσβαση στην παιδική βιβλιοθήκη της Μέλισσας του Ελληνισμού με εκατοντάδες τίτλους και πολλές νέες εκδόσεις. Προσεχώς θα λειτουργήσει ψηφιακός κατάλογος βιβλίων που θα είναι προσβάσιμος μέσω της ιστοσελίδας μας, για πιο εύκολη αναζήτηση και επιλογή βιβλίων. Τα παιδικά βιβλία θα είναι διαθέσιμα για δανεισμό σε αίθουσα του σχολείου Mon Repos, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Μέλισσα του Ελληνισμού διαθέτει βιβλιοθήκη με 5.000 τίτλους για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό. Το μεγαλύτερο μέρος της στεγάζεται στη Σχολή Minerva, rue Etraz 4, και λειτουργεί ως δανειστική.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στις σχετικές σελίδες μας. Επικοινωνήστε μαζί μας με e-mail ή τηλεφωνικώς για περαιτέρω διευκρινίσεις. Οι εκπαιδευτικοί μας θα χαρούν να σας ενημερώσουν αναλυτικά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου μας και να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας. Για εγγραφή παιδιών πατήστε εδώ.

Έναρξη μαθημάτων στη Λωζάννη: Τετάρτη 24 Αυγούστου και Σάββατο 27 Αυγούστου 2022. Για την περιοχή Vevey: Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 (πιθανή ημερομηνία). Υπάρχει δυνατότητα εγγραφής και στη διάρκεια του σχολικού έτους.

Το σχολικό συγκρότημα EP de Mon-Repos στη Λωζάννη
Το σχολικό συγκρότημα Haut-Lac στο Saint-Légier (περιοχή Vevey)
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial