Σχολείο ελληνικής γλώσσας

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η Μέλισσα του Ελληνισμού ιδρύει στη Λωζάννη σχολείο ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, αρχής γενομένης από το σχολικό έτος 2021-22.

Το νέο μας σχολείο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής (από 2 ετών) και σχολικής ηλικίας, καθώς και σε ενήλικες. Έρχεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες του ολοένα αυξανόμενου αριθμού Ελλήνων που εγκαθίστανται στην περιοχή της Λωζάννης, καθώς και το αίτημα πολλών γονέων και μελών μας για ποιοτική διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και επαφή με τον πλούτο της πνευματικής παράδοσης του Ελληνισμού.

Τα μαθήματα προσχολικής και σχολικής ηλικίας θα διεξάγονται στο κτήριο του ιστορικού ιδιωτικού σχολείου Vinet, στο κέντρο της Λωζάννης (Τετάρτη / Σάββατο).

Για τους ενήλικες, τα μαθήματα θα διεξάγονται στη Σχολή Minerva, ακριβώς απέναντι από το σχολείο Vinet. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Σχολή Minerva στεγάζεται και η βιβλιοθήκη της Μέλισσας, με 5.000 τίτλους για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, καθώς και πολλά βιβλία για παιδιά. Διαθέτει αναγνωστήριο, ενώ θα λειτουργεί και ως δανειστική, οπότε θα καταστεί πολύτιμος σύντροφος των μαθητών κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο μας.

Οι εκπαιδευτικοί μας: Άννα Αθανασάκη, Νατάσα Λυκογεώργου, Αλεξάνδρα Μυρόβαλη.

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας θα φροντίσουν ούτως ώστε τα ελληνόπουλα (και μη) που θα φοιτούν στο σχολείο μας να αγαπήσουν την ελληνική γλώσσα και ταυτόχρονα να εντρυφήσουν στην πλούσια, ζωντανή παράδοση της πατρίδος μας. Κι όλα αυτά, σε ένα ζεστό περιβάλλον, με την αγάπη και την προσωπική φροντίδα των δασκάλων για την πρόοδο και την κοινωνικοποίηση κάθε μαθητή, σε στενή συνεργασία με τους γονείς. Διαβάστε για τη φιλοσοφία και τους στόχους μας. Οι μαθητές του σχολείου μας μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (Α1 ως Γ2) που έχει θεσμοθετήσει το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος. Περισσότερα εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στις σχετικές σελίδες μας. Επικοινωνήστε μαζί μας με e-mail ή τηλεφωνικώς για περαιτέρω διευκρινίσεις. Οι εκπαιδευτικοί μας θα χαρούν να σας ενημερώσουν για το σχολείο μας και να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας. Για εγγραφή παιδιών πατήστε εδώ. Για εγγραφή ενηλίκων, πατήστε εδώ.

Έναρξη μαθημάτων: Σάββατο 28 Αυγούστου 2021. Υπάρχει δυνατότητα εγγραφής και στη διάρκεια του σχολικού έτους.

 

École Vinet
École Vinet, αίθουσα διδασκαλίας
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial