Διάδοση ελληνικής γλώσσας & γραμματείας στα χρόνια του Καλβίνου

 

Διάλεξη του κ. Κωνσταντίνου Στάικου, αρχιτέκτονα και Ιστορικού του βιβλίου, με θέμα « Η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και γραμματείας στα χρόνια του Καλβίνου ».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής θα γίνει παρουσίαση του νεοσύστατου πολιτιστικού φορέα « Μέλισσα του Ελληνισμού ».
Συζήτηση και απεριτίφ στο τέλος της εκδήλωσης.

Κυριακή 2 Απριλίου 2017, 18:00
Hotel Continental Lausanne, Place de la Gare 2.

Είσοδος ελεύθερη.
Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Διοργάνωση: Μέλισσα του Ελληνισμού
Υποστήριξη επικοινωνίας: Σύλλογος Ελλήνων Λωζάννης « Εστία »

Μέλισσα του Ελληνισμού
Melissa pour l’Hellénisme
CH-1000 Lausanne

Φωτογρ. εκδήλωσης: από την πρώτη έκδοση του πλήρους έργου του Πλάτωνα στα ελληνικά (Γενεύη 1578, Henri Estienne) την οποία διαθέτει, μεταξύ άλλων σπάνιων παλαιοτύπων, η βιβλιοθήκη της « Μέλισσας του Ελληνισμού ».

Σύντομα βιογραφικά στοιχεία ομιλητή:
O Κωνσταντίνος Στάικος είναι αρχιτέκτονας και ιστορικός του βιβλίου. Από τα πιο σημαντικά έργα που του έχουν ανατεθεί είναι ο σχεδιασμός και η επίβλεψη των εργασιών σε δύο από τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες του χριστιανικού κόσμου: τη Βιβλιοθήκη της Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο που διήρκησε 10 χρόνια (ως το 1989) και τη Βιβλιοθήκη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι (1993). Άλλα έργα του είναι η αποκατάσταση, ανάπλαση, διαμόρφωση και ο εξοπλισμός μνημειακών χώρων όπως το Δημαρχείο Αθηνών, η Βουλή των Ελλήνων, η Εθνική Βιβλιοθήκη κ.ά. Παράλληλα, από το 1973 ασχολείται με την ιστορία του ελληνικού βιβλίου από τον 15ο ως τον 19ο αιώνα και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Το 2010 παραχώρησε τη συλλογή βιβλίων του στο Ίδρυμα Ωνάση, με στόχο να διατηρηθεί ως κτήμα εσαεί του Ελληνικού έθνους. Είναι ιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου Άτων.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *