2020

Σάββατο 18 Ιανουαρίου | Τρίπολη

Το 2020 ξεκίνησε με μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Μέλισσα του Ελληνισμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα Κράτος, εθνική ανεξαρτησία και εθνική στρατηγική τον 21ο αιώνα. Ομιλητές ήταν ο κ. Παναγιώτης Ήφαιστος, ομότιμος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παν/μίου Πειραιώς και ο κ. Κώστας Γρίβας, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Η εκδήλωση συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, ενώ μετά τις εισηγήσεις των κεντρικών ομιλητών ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης.

Περισσότερα:
Άρθρο Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης │ Άρθρο ArcadiaPortal.gr

Βίντεο 1Βίντεο 2Βίντεο 3

Συνέντευξη του προέδρου μας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

 

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου | Λωζάννη

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Φεβρουαρίου, με τίτλο : “Η ελληνική γλώσσα διαμέσου των αιώνων”. Με εισήγηση από την κ. Κατερίνα Βασιλάκη, Διδάκτωρ φιλοσοφίας και καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας, η εκδήλωση διανθίστηκε με απαγγελία αποσπασμάτων της Ελληνικής Γραμματείας από τα μέλη του Θεάτρου Ελλήνων Γενεύης, Γρηγορία Αντωναράκη και Δημήτρη Δημητριάδη, καθώς και από την Τέρψη Αργυρού-Birchler. Διοργανώθηκε σε συνεργασία με τους δυο ιστορικούς συλλόγους της πόλης : τον Σύλλογο ελληνο-ελβετικής φιλίας (Amitiés gréco-suisses) και τον Σύλλογο Ελλήνων Λωζάννης “Εστία”, με συμμετοχή μελών του Θεάτρου Ελλήνων Γενεύης, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος.

 

Πέμπτη 4 Ιουνίου | Λωζάννη

Η εκδήλωσή μας αυτή πραγματοποιήθηκε στο διαδίκτυο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης (29/5/1453), πραγματοποιήθηκε ομιλία του π. Αλεξάνδρου Καριώτογλου με τίτλο Πήραν την Πόλιν, πήραν την!…

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial